LA CITA DEL MES

LA CITA DEL MES

8 de marzo de 2019

TEATRERES !!!


🎉Com va anar el vostre Carnaval ??? 
Segur que ple de gresca, disbauxa i festa, oi??? De què us vau disfressar??? A quins Carnavals heu estat??? Heu anat de rues??? 

Ara la disbauxa s'acaba i és temps de donar pas a la Vella Quaresma

"Des de Dimecres de Cendra, just després del Carnaval, fins a la tarda de Dijous Sant és temps de Quaresma. (...) la Vella Quaresma és una dona gran, arrugada i amb cara de pomes agres que té set cames —o set arengades— i que normalment duu a la mà un bacallà i un cistell ple de verdures." 
Avui és 8 de Març , i volem parlar-vos de diferents dones dins el món del teatre:

Fa uns mesos, a Twitter va sorgir el hashtag #SerActriuÉsque parlava de les desigualtats i altres problemes que tenen les actrius alhora de treballar en teatre, cinema o tv. El hashtag va ser creat i impulsat per l'actriu Julia Barceló, actriu catalana i que darrerament ha col·laborat amb la companyia  Les Impuxibles.

Hi ha molt teatre fet per dones i en aquests últims mesos, al Teatre Lliure de Barcelona, s'hi han fet un cicle d'espectacles amb xerrades anomenat Dones Lliures on diferents escriptores de teatre, actrius, ballarines, pianistes, etc, han mostrat els seus espectacles. 


I és que tant importants haurien de ser les creadores com els creadors, les escriptores com els escriptors, les actrius com els actors...oi? Què en penseu? Nosaltres avui us volem presentar algunes d'aquestes dones de teatre (d'ara, i de fa un temps):

Les Impuxibles: Són la fusió artística d’una pianista i una ballarina. Una fusió que molt potent. Les fundadores són Clara i l’Ariadna Peya; germanes, creadores que treballen la barreja de llenguatges. Una recerca que fusiona música i moviment amb altres disciplines escèniques, una investigació que no s’acaba i que sempre els fa descobrir noves formes de creació. Fan servir el seu art per a combatre les desigualtats.


Maria Aurèlia Capmany: Una de les escriptores més importants del segle XX. A més, és una figura clau per al teatre català. Algunes obres que cal llegir: Vent de garbí i una mica de por – tota una fita de la dramatúrgia catalana-,  entre d’altres.
Sarah Kane: La Sarah era Anglesa però li devem molt. Moltíssim. És una de les grans veus de la escriptura i va marcar un canvi. Una autora poc representada en el nostre país que cal llegir una vegada i una altra. 
Actualment, a la Sala Atrium de Barcelona n'estan fent una obra que els vostres pares poden anar a veure. 


Actrius (que segur que heu vist a la televisió o al teatre):Vicky Luengo, Andrea Ros, Paula Malia, Leticia Dolera, Nausica Bonnin, Anna Bertran, Paula Jornet...

Aquestes són només una mostra de les dones actrius que podeu trobar als escenaris, n'hi ha moltes més!!!

Escriptores i directores de teatre:   Lluïsa Cunillé, Victoria Szpunberg, Helena Tornero, Carla Torres,  Cris Clemente, Clàudia Cedó, Helena Gràcia, Minerva Prat, Carol López, Carme Portaceli, Lali Álvarez, Marilia Samper, Silvia Munt, Glòria Balañà, Carlota Subirós...

Us n'hem volgut fer un tastet però ens en deixem moltíssimes! En podreu trobar més si poseu la tele, si aneu al cinema, o bé, aneu als teatres, a veure musicals, o a concerts.

Les dones són part molt important del teatre, igual que les nostres alumnes (que són majoria) de l'activitat de teatre. 

i...recordeu que a les obres d'enguany hi tenim diverses protagonistes.
⬇️⬇️⬇️⬇️
16 de JUNY 2019

3r EP :
- La Gata en Botes
- En Joan Sense Por
- La Veritable Història de la Caputxeta Vermella

4t EP :
- Matilda
- La Princesa i la Captaire

5è EP :
- La Ventafocs del S.XXI
- Mary Poppins 

6è EP :
- La Tempesta (Shakespeare)
- El Somni d'una Nit d'Estiu (Shakespeare)

1r ESO :
- Much Ado About Nothing (Shakespeare)

2n i 3r ESO :
- El Malalt Imaginari  (Molière)


Salut i teatre!

MeritxellEnricJordi i Albert. 

🎭

No hay comentarios:

Publicar un comentario