LA CITA DEL MES

LA CITA DEL MES

1 de febrero de 2017

EL TEATRE VIST PER...



Hola TEATREROS !                         

Hem tornat, desprès de la parada nadalenca. 
Abans de res, us volem felicitar el nou any: Feliç 2017 a tots, esperem que aquest any sigui un any ple de teatre! 🎉

Per altra banda, avui estem d'estrena. Presentem la nova secció del blog de teatre: 

"EL TEATRE VIST PER..." 

Aquest, serà un espai per a parlar-vos de teatre i les arts escèniques amb unes altres ulleres. Volem que els seus protagonistes siguin qui ens en parlin...ja sigui des d'actors, dramaturgs, directors, clowns, ballarins i tots aquells que s'engresquin a participar-hi. 

Cada DIMECRES us anirem penjant diferents visions d'aquest món artístic. Així que...ben atents al blog! 

Per a començar, hem volgut que els primers siguin els grans protagonistes d'aquest blog i de l'activitat de teatre: 
els nostres alumnes! 


Per ara, aquestes són les primeres mostres sobre com veuen el teatre ells : 

" EL TEATRE" per Xavi Viñals i Sofia Camí (3r Primària)                          

El teatre és una manera de divertir-se actuant i fent que el públic es diverteixi, mentre veuen com actues fent una obra. I tu, t’has d’aprendre un text, com per exemple nosaltres ens estem aprenent un text que parla d’en Geronimo Stilton en el seu primer viatge al regne de la fantasia. 

El teatre també serveix per expressar-te i no tenir vergonya. És molt guai, mai  t’avorreixes fent teatre i jocs. 

El teatre està format per un grup de persones que estan d’acord en fer una obra. Els Egipcis, els Romans, etc, van crear diferents tipus de teatre, com per exemple el teatre medieval que és diferent al teatre modern. 

Xavi i Sofia

"Teatre"  per  Martina Font i Cloe Ger (4t Primària)                                 

"Teatre" és una activitat extraescolar de migdies, és molt divertida! 

A "teatre", els primers dies ens presentem i ens comencem a conèixer fent diferents tipus d’exercicis i jocs. Ens fan fer jocs de cooperació i coordinació. També fem jocs de grup. 

No només fem exercicis i jocs sinó que també practiquem per l’obra de final de curs. Cada any ens toca una obra diferent, sempre ens acaba agradant i sempre ens ho passem molt bé. És molt divertit! 

Com us dèiem, al final de curs fem una obra que escull el professor. Aquest any, nosaltres, fem "Matilda". I, entre tots, hem de practicar. Normalment, l’obra és basada en pel·lícules però mai són exactament iguals. 

A la classe, som uns dotze i ens ajudem entre nosaltres. Cadascú té un personatge diferent i sempre els escullen per la nostre preferència. 


Martina i Cloe


El teatre vist per Alba González i Jana Villalba  (2n d’ESO)                                     

Què és el teatre per a vosaltres?
Per a nosaltres el teatre és un món on podem expressar els nostres sentiments, il·lusions, on treiem les vergonyes i ens mostrem tal i com som. És com un paradís ple de diàlegs, ple d’expressions, ple d’obres, ple de disfresses i d’escenaris!

Què ens agrada de teatre?
El que ens agrada és poder compartir els nostres sentiments, emocions i idees amb els companys i, que no falti, amb els espectadors.

Què sentiu quan esteu sobre l’escenari?
Sentim una llibertat increïble. Una sensació on expressem paraula per paraula i les carreguem d’emoció. Hi posem tota la il·lusió!

Quan i per què vau començar teatre?
Alba: jo porto des de l’inici del grup, quan només tenia 8 anys. Vaig apuntar-me perquè sentia que a l’escenari podia expressar-me millor que a la vida real i, a més, m’ho passava bé, i vaig perdre la vergonya.

Jana: vaig començar a 6è de primària i la veritat, va ser tot un canvi. Gràcies al teatre he perdut la vergonya, he sabut demostrar els meus sentiments i ensenyar tot el que he après. Aquests anys per a mi han sigut oportunitats a l’escenari, d’alegries i paraules amb sentiment.

Fer teatre no és una extraescolar, és una oportunitat i una estona per expressar el que sents. Després de cada dimecres, sempre hi ha una actuació nova per presentar.

Alba i Jana






                                                                                                                                                               


Moltes gràcies a tots, 

i recordeu que la setmana que ve, en tindrem més. 



Salut i Teatre per a tothom ! 

MeritxellLauraJordi i Albert. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario