LA CITA DEL MES

LA CITA DEL MES

16 de noviembre de 2018

TEATREROS !!!


Torna a ser divendres i avui us expliquem una dinàmica de les que fem a l'activitat de teatre. Concretament una de les que fa l'Albert per a començar les classes. 

Hi ha diversos jocs que fem per a començar: El zip-zap, el samurai, spi spa spo...n'hi ha molts però avui us explicaré el joc del "SAMURAI". 

Com s'hi juga?

(L'Albert hi juga així, però pot ser que el joc tingui variants) 

1. Fem un cercla ben fet per a començar. 

2. Expliquem què és un Samurai i demanem als nostres alumnes que imaginin que ara són samurais, que porten una armadura que pesa i també porten una Katana (espasa típica de samurai) a les mans. Per tant, hem d'obrir les cames i flexionar una mica els genolls. La Katana imaginària cal agafar-la amb les dues mans. 

Samurai n. m.
  1. Antic guerrer japonès, pertanyent a la noblesa, que tenia un profund coneixement de les arts marcials i es guiava per un estricte codi d'honor.

3. Procediment del joc: El joc consisteix en passar aquesta Katana imaginària, als altres companys. Com? 

a)  Alçant les mans per sobre del cap com si aixequéssim l'espasa i fent el crit de guerra "JA!". 
b) Seguidament, els companys de la dreta i l'esquerra, de qui té l'espasa, han d'imaginar que tenen una Katana a les mans i parteixen pel mig al company...ho han de fer al mateix temps tots dos i fent el crit de guerra. 
c) Un cop partit per la meitat, qui té l'espasa amunt, baixa els braços i la passa a un company fent el crit de guerra augmentant el so del crit per a que arribi al company. 

4. Mentre es juga al joc es va eliminant a tots aquells que no compleixen les normes, no fan els crits de guerra, no aixequen els braços, o s'equivoquen quan els toca fer alguna de les accions del pas 3. 


És un joc molt senzill que hi podem jugar amb totes les edats ens ajuda a connectar cos i veu ràpidament. A més juguem amb la imaginació i la concentració. Va molt bé com a exercici d'escalfament. Es pot fer també desprès d'un pre-escalfament del cos, per a no començar tant freds. 

Si el voleu complicar una mica podeu afegir: 

- Crit de guerra diferent per cada personatge. Exemple: Aixecar l'espasa dient "JA", partir per la meitat dient "JI" i passar-la dient "JU". 

- Fer canvis de lloc. 

- Canviar moviments. 

- Jugar a càmara lenta / ràpida. 

- Inventar noves paraules. 

- Afegir-hi emocions o personatges. Exemple: Fem el joc tristos, fem el joc sent àvis...etc. 

Imaginació al poder! 




Us ha agradat? Si hi jugueu, feu-nos-ho saber! 

 Salut i teatre ! 

MeritxellEnricJordi i Albert. 




🎭

No hay comentarios:

Publicar un comentario